Fog House

Architect:

David Adjaye

Structural Engineer:

Teckniker

Photographs:

Lyndon Douglas

Description:

This scheme is a warehouse conversion. The original building was a three-storey, load-bearing brick structure, with a long, narrow footprint, orientated North-South. Fortuitously, at the South end of the site lies the very pleasant Saint James’ Churchyard. Adjaye took advantage of this, by removing the back wall and constructing a three-storey, cantilevered, glazed extension to exploit the prospect. An additional glazed extension, containing the living areas, was added to the rooftop. The glass used has a bronze tint, and has also been sandblasted to further soften or ‘fog’ the entering light – hence the name of the house.

Back To Project Index


Fog House

Close
Fog House

Fog House
Close
Fog House


Fog House
Close
Fog House


Fog House

Close
Fog House

Fog House
Close
Fog House


Fog House
Close
Fog House


Fog House

Close
Fog House

Fog House
Close
Fog House


Fog House
Close
Fog House